معرفی غذاساز
غذاساز از جمله لوازم خانگی است که دارای کاربردهای بسیاری در محیط آشپزخانه میباشد. به طور کلی غذاسازها باعث سرعت بخشیدن و تسهیل فعالیتهای آشپزی و لذت و رضایت بیشتر از آن میشوند. با استفاده از غذاساز می توانید انواع مواد غذایی را خرد، پوره، مخلوط و خمیر کنید. افزون بر این موارد نیز میتوانید برای تهیه آبمیوه و خرد کردن سبزی از غذاساز استفاده کنید.امروزه غذاسازها در برندها و مدلهای مختلف تولید و روانه بازار میشوند که هر کدام دارای قابلیتهایی عمومی هستند و همچنین برخی دیگر قابلیتهایی ویژه و اضافی نیز دارند که به طور معمول در تعیین قیمت غذاساز موثر هستند.
کاراییهای غذاساز
غذاسازها به واسطه داشتن تیغههای مختلف برای خرد کردن، له کردن و پوره کردن مواد غذایی به کار میروند. از جمله موارد کاربرد این وسیله در آشپزخانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
رنده کردن:
از غذاساز میتوان برای رنده کردن خیار، سیب زمینی، هویج، کلم و … در اندازههای مختلف استفاده کرد.
-
حلقه کردن:
غذاساز با داشتن تیغه مخصوص حلقه کردن میتواند مواد غذایی هم چون سیبزمینی، خیار، گوجه، هویج و … را به شکل حلقههایی با ضخامت یکسان تبدیل کند.
-
خرد کردن:
خرد کردن انواع سبزی از جمله سبزی سوپی، خورشتی، دلمهای با اندازه دلخواه، خرد کردن میوه به قطعات دلخواه برای تهیه مربا، خرد کردن مواد ترشی لیته، خرد کردن پیاز برای پیاز داغ و … از دیگر قابلیتهای غذاساز است.
-
هم زدن:
غذاسازها داری قابلیت هم زدن مواد کیک، هم زدن مایه کوکو و کوفته و غذاهایی از این دست میباشد.
-
چرخ کردن گوشت:
با کمک غذاساز میتوان انواع گوشت را خرد کرد و سپس در صورت دلخواه با مواد دیگر ترکیب کرد.اگر چه عملکرد غذاساز در تهیه گوشت چرخ کرده با چرخ گوشت متفاوت میباشد اما در نهایت باعث دستیابی سادهتر به گوشت چرخ کرده میشود.
-
تهیه کره:
با استفاده از غذاساز میتوان از موادی مانند بادام زمینی، گردو، بادام و … کره خانگی با کیفیت بالا تهیه کرد.
-
تهیه لواشک:
با استفاده از غذاساز میتوان میوهها را بدون جوشاندن برای تهیه انواع لواشک با هم میکس کرد.آسیاب کردن، مخلوط کردن، ورقه کردن، تهیه خمیر نان و پیتزا، تهیه سس، تهیه دسر و … نیز از جمله کاربردهای غذاساز میباشد.
اجزا تشکیل دهنده غذاساز
غذاسازها با توجه به نیاز و کاربرد در اندازههای مختلفی تولید و روانه بازار می شوند. این وسیله از مجموعه قطعاتی تشکیل شده است. موتور، محل تغذیه، کاسه درب دار، بدنه، دندهها، کوبلها و … از جمله اجزای اصلی غذاساز می باشد. افزون بر بدنه و اجزا اصلی، غذاساز دارای وسایل جانبی بسیاری از جمله تیغههای گوناگون برای کاربردهای مختلف، دستگاه برش و خردکن، تعدادی شیشه از جمله شیشه چاشنی و ادویهها، آب پرتقال گیر و … می باشد.
نکات استفاده از غذاساز
با اینکه غذاساز زمان آمادهسازی و پخت غذا را کاهش میدهد اما در زمان به کارگیری آن بهتر است مواردی را مورد توجه قرار دهید. انجام این امور موجب دریافت نتیجه دلخواه، افزایش ایمنی و همچنین افزایش عمر مفید غذاساز می شود.
از جمله؛
- پیش و پس از جدا کردن تیغه ها، دستگاه غذاساز را از برق جدا کنید.
- در صورت تمایل به افزودن مایعات از ریختن یکباره مایعات در حجم بالا به درون محفظه خودداری کنید.
- مواد غذایی درشت را به چند قطعه تقسیم و آنگاه داخل غذاساز بریزید.
- مایعات داغ را خنک کنید و سپس آن را در داخل محفظه غذاساز بریزید.
- مواد غذایی یخ زده را در دمای معمولی (اتاق) یخ زدایی و ذوب کرده و سپس آن را داخل محفظه غذاساز بریزید.
- قطعات را به درستی جا بیاندازید و درب غذاساز را کامل ببندید.
- پیش از کاربرد غذاساز دفترچه آن را به طور کامل مطالعه نموده و هر یک از تنظیمات دستگاه را با توجه به دستورالعملهای دفترچه اجرا و استفاده کنید.
- برای نظافت، سیم و قطعات برقی را به وسیله دستمال مرطوب تمیز کنید و قطعات دیگر را به وسیله آب و مایع شوینده شستشو دهید و قبل از استفاده مجدد آنها را کاملا خشک کنید.
نکاتی برای انتخاب و خرید غذاساز مناسب
در هنگام خرید غذاساز بهتر است برای استفاده مطلوب و رضایتبخش از این وسیله نکاتی را مد نظر داشته باشید. از جمله؛
- حجم استفاده از غذاساز را مورد توجه قرار دهید. اگر خانواده پرجمعیتی دارید و یا اینکه رفت و آمد و مهمانی در منزل شما زیاد است بهتر است غذاساز با اندازه و حجم بزرگتر را خریداری کنید و برعکس، و یا اینکه از غذاسازهایی که دارای دو ظرف با دو اندازه کوچک و بزرگ هستند، استفاده کنید.
بهتر است بدانید اندازههای بزرگ این وسیله دارای گنجایش 9 تا 13 پیمانه، غذاساز متوسط دارای گنجایش 5 تا 7 و غذاسازهای کوچک دارای گنجایش 2 تا 5 پیمانه هستند که اطلاعات دقیق در مورد گنجایش را میتوانید از طریق مطالعه دفترچه یا پرسش از فروشندگان دریافت کنید.
- نیروی دستگاه را مد نظر قرار دهید. نیرو و قدرت دستگاه بر کارایی و عملکرد دستگاه غذاساز موثر است و هرچه نیروی موتور غذاساز بیشتر باشد عملکرد آن نیز سریعتر خواهد بود. به طور معمول غذاسازها با قدرت موتور 400 تا 1100 وات تولید و روانه بازار میگردد. برای خرید غذاساز پیشنهاد میکنیم از خرید غذاساز با قدرت کمتر از 750 وات خودداری کنید.
- ایمنی غذاساز در مواردی مانند داشتن دربهای قفل شونده، خاموش ماندن دستگاه در صورت بسته نبودن کامل درب، فاصله مناسب میان درب و تیغهها و … را مورد توجه قرار دهید.
- به میزان سروصدای غذاساز توجه کنید. معمولا غذاسازها از جمله وسایل پر سروصدا هستند و صدایی بین 68 دسی بل تا 90 دسی بل تولید میکنند.
- هر غذاساز عملکرد و قابلیتهایی دارد. بنابراین با توجه به اولویتبندیها غذاساز مورد نیاز خود را انتخاب کنید و از خریداری غذاسازهای چندکاره با وسایل جانبی اضافه و بدون استفاده خودداری کنید.
- جنس بدنه و ظرف غذاساز از دیگر موارد مورد توجه در هنگام خرید غذاساز است. بدنه غذاساز ممکن است از جنس استیل ضد زنگ، پلاستیک و … باشد، همچنین ظرف غذاساز نیز ممکن است از جنس شیشه، پلاستیک یا استیل باشد که انتخاب آنها به سلیقه، قابلیت نگهداری و دوام آن ها بستگی دارد.
- تنظیمات دستگاه و تعداد تنظیمات سرعت از جمله دیگر عوامل موثر در خرید غذاساز میباشد. برخی از مدلها تنها دو حالت روشن-خاموش را دارند و در برخی چندین حالت برای تنظیم دستگاه وجود دارد.
توجه داشته باشید که این موارد در کنار برند و دیگر ویژگیها در قیمت غذاساز نیز موثر هستند.
محصولات مرتبط:
نظرات کاربران